Η ζωη ην το ΦΩΣ των ανθρωπων.

Ο <<υπαρξιακός χωρος>> του κάθε προσωπου, το καθε προσωπο αυτο καθ’αυτο μαλλον, είναι δημιουργημα, πλασμα του φωτος. Το φως διαπερνουσε και πληρουσε ολους αυτους τους <<χωρους>>. Καποια συνείδηση αποφάσισε να κρατήσει εξω απο τον <<υπαρξιακο της χωρο>> το φως, το οποιο ομως τη δημιουργησε… Αρνηθηκε το φως! Το φως, σεβαστηκε την ελευθερη αποφαση του δημιουργηματος του και κρατηθηκε εκτος. Ετσι, ενας σκοτεινος <<υπαρξιακος χωρος>> παρουσιαστηκε. Ετσι εγινε πραγματικοτητα το σκοταδι… Το φως υπηρχε απο μόνο του* με το να επελθει, ως αποτελεσμα αρνησης, αυτοματα εγκαθιδρυοταν η υπαρξη του σκοταδιου. Το σκοταδι χωρις το φως δεν μπορει να υπαρξει…. Το φως δεν χει αναγκη καποια αιθερικη ενεργεια για να υπαχει* Το φως υπαρχει απο μονο του!
–Αν, κάποιος, βρισκεται σε ενα σημειο που δεν πιστευει πια στο μυαλο του… δηλαδη, δεν πιστευει στις ερμηνειες που δινει το μυαλο* εχει καταλαβει δηλαδη οτι είναι σχηματα χωρις υλικη ουσια αλλα εν δυνάμει παραγωγισαμενες, φαντασιακες, δυναμικες προτροπες-προοπτικες….. Με τι θα προχωρησει παρακατω?… Πώς θα προχωρησει?… Με τι θα απαντησει σε αυτα που χρηζει ως βασικα ερωτηματα, αφου αποποιειται τις ερμηνειες του μυαλου στο “τωρα”, αρα παρελθοντικες σε σχεση με την κατασταση δημιουργιας της νεας -του- πραγματικοτητας? … Πώς θα βρει….? Πώς θα προχωρησει παρακατω…?

  Ο Νιρανζάν έδωσε το λόγο σε ένα λιθουανό Σουάμι :

–Με την πίστη, απάντησε, αλλά υπάρχουν δύο ειδων * η περίπτωση που κανείς νιώθει θολά κ με ανακατεμμένο στομάχι προσπάθεί να ερμηνεύσει, με όλα τα μάτια, και η περίπτωση πανομολογουσας πιστης και, συνεπως, ακολούθησης των αρχων και διδαχων μεταφυσικού σκελους που ακολουθει. Καθαρά* Γεμάτα* Ολοκληρωμενα.

  “ Άπειρα εκτεινεται το φως, απειρα και το σκοταδι* ποτε δεν ενιωσα την υπαρξη οριου. Είναι η απόλυτη αντιστροφή”

  Οπως η ένωση των παντων, ετσι και ο διαχωρισμός τους* Οπως απο την αγαπη ηρθε η υπαρξη, ετσι και απο το μισος γεννιεται το σκοταδι της ανυπαρξιας* Οπως η δημιουργια, ετσι και η καταστροφη…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s